Motel Wigwam

U Arizoni, uz poznatu Route 66, smješten je motel koji je izgrađen kao niz indijanskih šatora.

Foto: http://abcnews.go.com/
Hotel The Boot

Hotel Čizma

Hotel The Boot Bed N' Breakfast nalazi se na Novom Zelandu. Napravio ga je i osmislio Steve Richards. Hotel ima dva kata i u obliku je goleme čizme. Oko hotela raste lijeska, a unutra su sobe s romantičnim otvorenim kaminima. Osim toga, hotel Čizma poslužuje doručak samo s jajima i voćem iz ekološkog uzgoja.

Foto: http://abcnews.go.com/
The Dog Park Inn

Pseći hotel

Ne, ne radi se u hotelu za pse, već o hotelu u obliku psa, a zove se The Dog Park Inn. Smješten je u američkoj saveznoj državi Idaho. I pokućstvo je izrađeno u raznim psećim oblicima, a unutar hotela je i trgovina u kojoj se mogu kupiti razni predmeti, pogađate već – u obliku pasa!

Foto: http://abcnews.go.com/
Ice Hotel

Ledeni hotel

Ako čezneš za hladnoćom, razmisli o Ice Hotelu u Švedskoj. Ideja o hotelu rođena je davne 1990. kada je francuski umjetnik Jannot Derit imao izložbu u igluu na smrznutoj rijeci Torne. Danas hotel ima i ledeni bar te ledenu crkvu.

Foto: http://abcnews.go.com/
Madonna Inn

Madonna Inn

U Kaliforniji se nalazi hotel Madonna Inn, otvoren još 1958. godine. Hotel ima 110 soba, a svaka soba ima svoju, zasebnu tematiku. Primjerice, ljubitelji konjskih utrka mogu odsjesti u sobi koja ima tepih koji izgleda poput podloge za konjske utrke. Postoji i tzv. nizozemska soba, soba za ljubitelje golfa, soba za ljubitelje bizona itd.

Foto: http://abcnews.go.com/
Lilla Marras

Hotel brod

Lilla Marras bio je brod za spašavanje unesrećenih iz britansku obalu od 1955. do 1979. Danas je Lilla Marras usidren u Nizozemskoj i pretvoren u hotel. Samo jedna noć u ovom hotelu košta 320 dolara!

Foto: http://abcnews.go.com/
Utter Inn

Hotel splav

Ovo je Utter Inn u Stockholmu, u Švedskoj. Otvoren je 2000. godine, no nemoj misliti da je ova malena kućica sve što hotel nudi. Naime, ispod je malena spavaća soba s dva kreveta!

Foto: http://abcnews.go.com/
Hotel Luxor

Hotel piramida

Ovaj se hotel u obliku piramide zove Luxor, a vjerojatno je lako pogoditi da je izgrađen u Las Vegasu. Izgrađen je 1993, a troškovi izgradnje iznosili su 375 milijuna dolara. Luxor ima 4.408 soba, a svjetlo koje svijetli na vrhu piramide jako je kao 41,5 milijardi svijeća. Luksuzno, rastrošno ili kičasto?

Foto: http://abcnews.go.com/
Tram Inn

Hotel vlak/tramvaj

Hotel se zove Tram Inn, a gostima nudi mogućnost spavanja u sobama u vlaku ili dva tramvaja. Vlakovi i tramvaji su još prije samo par godina vozili po Amsterdamu i po Njemačkoj, a danas je hotel smješten i nizozemskom gradu Hoogwoudu. U hotelu je i jacuzzi izgrađen u kadi u obliku meksičkog sombrera.